Sorting of the grapes at the reception of the harvest. 100% natural vinification in temperature-controlled stainless steel vats with ageing on fine lees for 5 months.
The grapes are harvested by hand; South hillsides. Each grape is sorted upon receipt of the harvest, we work by gravity in order to respect the natural circuit of vinification. We do a light press and keep only free-run juice and press heart. Natural vinification in temperature-controlled stainless steel vats and ageing for 8 months on fine lees.
Harvested by hand, southern slopes. Each grape is sorted upon receipt of the harvest, we work by gravity in order to respect the natural circuit of vinification. We do a light press and keep only free-run juice and press heart. Natural vinification in temperature-controlled stainless steel vats and ageing for 8 months on fine lees.
ეს მომხიბლავი ღვინო წარმოადგენს სოვიონიონ ბლანის, გრეჩეტოს, ტრამინერის, სემილიონისა და რისლინგის ნაზავს, რომელიც დაზიანებულია Botrytis Cinerea-ით (კეთილშობილი ობი). დილის ნისლები და ადგილობრივი მიკროკლიმატი ხელს უწყობს ამ ობის განვითარებას, რაც ამცირებს ყურძენში წყლის შემცველობას. შედეგად წარმოქმნილი შაქრებისა და არომატების კონცენტრაცია მუფატოს განსაკუთრებულ და განუმეორებელ გემოს აძლევს.