The grapes are harvested by hand; South hillsides. Each grape is sorted upon receipt of the harvest, we work by gravity in order to respect the natural circuit of vinification. We do a light press and keep only free-run juice and press heart. Natural vinification in temperature-controlled stainless steel vats and ageing for 8 months on fine lees.
ყოველთვის, როცა პომინოსკენ მიმავალ გზაზე ვარ, მიყვარს ტოსკანის ამ უნიკალური კუთხის დათვალიერება: ბორცვებს და კვიპაროსებს ციცაბო ფერდობები მოჰყვება, გრილი ზაფხული და თოვლიანი ზამთარი, ასევე, საუკუნოვანი ნაძვისა და სეკვოიას დიდებული ტყეები, რომლებიც გარს არტყავს. შარდონეს ვენახებს, რომლებიც ჯერ კიდევ 1855 წელს გააშენეს. 1973 წელს, 700 მეტრის სიმაღლეზე, დაიბადა Benefizio Cru - პირველი თეთრი ღვინო იტალიაში, რომელიც ფერმენტირებული და დაძველებული იქნა კასრებში.
კიარანდა (Chiarandà), ჩალისფერ-მოყვითალო, გვთავაზობს ინტენსიურ თაიგულს ხილის (ყვითელი ვაშლისა და მსხლის), ყვავილოვანი ნოტებით (Cytisus scoparius) და ელეგანტური ნიუანსებით, რომლებიც მიღებულია ხანგრძლივი დაძველების შედეგად (თხილი და თივა). გემო ყოვლისმომცველი და სტრუქტურირებულია, სასიამოვნო მომჟავო და მინერალური ტექსტურით. ხანგრძლივად დარჩენილი გემო, თეთრი, მდიდარი ნიუანსებით და დაძველების უდიდესი პოტენციალით.
ტოსკანის ერთ-ერთი ყველაზე შესაფერისი ადგილიდან - თეთრი ღვინის საწარმოებლად - რომელიც ზღვის დონიდან 700 მეტრს აღწევს, მოდის შარდონესა და პინო ბიანკოს უაღრესად ელეგანტური და დახვეწილი ნაზავი.
ეს ვარდისფერი შარდონე აერთიანებს მამულის შარდონეს სამ ბლოკს, რომელიც ხელითაა გადარჩეული და დაფასოებული. შარდონეს დაუყოვნებლივ წურავენ და თანაბარ ნაწილებად ათავსებენ ავზსა და კასრში. მალოლაქტიკური დუღილის დასრულების შემდეგ, ვერონიკი (Veronique) ამ ორ ნაწილს თავის ბოლო კიუვეში იგროვებს.